Smacznymi bułeczkami i przepysznym chlebem zostali poczęstowani zwiedzający piekarnie PSS Społem. Wizyta w tej placówce była jedną z ofert Lato w Twierdzy Głogów.

Spacery po mieście, poznawanie historii to tylko nieliczne propozycje w ramach akcji Lato w Twierdzy Głogów. Spotkania z regionalistami, historykami i fanami historii naszego miasta zapewniły uczestnikom akcji wiele wspaniałych i ciekawych przeżyć. Głogowianie bardzo chętnie korzystali ze wszystkich ofert. Jedną z propozycji było zwiedzania piekarni należącej do PSS Społem gdzie kierownik placówki Sławomir Sęk zdradził tajniki wypieku smacznego chleba.

– Chleb pieczemy metodą tradycyjna, starą sprawdzoną recepturą bez wszelkiego rodzaju polepszaczy  – zapewnia Sławomir Sęk, kierownik piekarni PSS Społem przy ul. Elektrycznej w Głogowie. – Dzięki temu nasze produkty mają ciągle ten sam niepowtarzalny smak i wysokie walory zdrowotne.

Uczestnicy wycieczki chętnie zwiedzili piekarnię. Zobaczyli wielkie misy w których miesza się ciasto, formy w których się je układa i piece do wypiekania.  Na zakończenie wycieczki każdy z uczestników został poczęstowany ciastem drożdżowym wypiekanym w tej piekarni i chlebkiem. Dzieciom bardzo przypadła do gusty ta słodka niespodzianka.