Wspaniałe śniadanie, smaczne, wartościowe i z mnóstwem witamin. Podane w iście wykwintny sposób. Uczniowie z klas gastronomicznych i hotelarskich uczestniczyli w ostatnich warsztatach – „Śniadania hotelowe” w ramach projektu „Zawodowcy Dolnego Śląska”.
Pierwszoklasiści z klas gastronomicznych i hotelarskich podczas warsztatów „Śniadania hotelowe” poznali zasady prawidłowego przygotowania szwedzkiego bufetu śniadaniowego. Dowiedzieli się jak zaaranżować przestrzeń na sali, aby zoptymalizować przepływ gości podczas śniadań. Nauczyli się także jak przygotować i zabezpieczyć półmiski z produktami i półproduktami. Zostali poinstruowani jak powinno wyglądać stanowisko pracy stacji przygotowania śniadań w stylu angielskim. Dodatkowo poznali sposoby przygotowania dodatków warzywnych , półmisków z wędlinami i serami. Dowiedzieli się także jak przygotować każdą formę śniadań od kontynentalnych, poprzez bufet szwedzki, serwis francuski i serwis angielski. Szkolenie prowadził Paweł Wojtyga prowadzący w Krakowie WARSZTAT KULINARNY.