Filetowanie pstrąga, flambirowanie bananów i szablowanie, flambirowanie krewetek i wątróbki, przygotowanie steka i owoców morza jak takie potrawy przygotowac uczyli się uczniowie głogowskiego ekonomika podczas Warsztatów Gastro Show.
W warsztatach szkolnych głogowskiego ekonomika , odbyły się Warsztaty Gastro Show – z zakresu serwisu specjalnego. Uczniowie mieli okazję zapoznać się dokładnie z serwisem angielskim, jak również z serwisem specjalnym bardzo nietypowych potraw. Uczniowie przygotowywali nakrycia, i serwowali takie specjały jak: homar, mule po prowansalsku, raki, ślimaki po burgundzku, czy kawior. Dodatkowo zgłębiali wiedzę i umiejętności z serwisu angielskiego, a dokładniej – filetowali ryby okrągłe takie jak pstrąg. Flambirowali takie dania jak krewetki w grappie, wątróbkę z calvadosem, steaka wołowego w whisky i na deser banany w likierze pomarańczowym.
Super zajęcia prowadził Marcin Włodarczyk z Akademii Sztuki Restauracyjnej.