Jeśli interesuje Cię ekonomia i logistyka, czyli sztuka organizacji przepływu i magazynowania towarów, przyjdź do nas w “DNIU OTWARTYM” zachęcają uczniowie i pedagodzy z ekonomika. 24 kwietnia od godz. 10.30 do 14 wszyscy czekają na gimnazjalistów.
Wybór szkoły jest bardzo ważny, ponieważ wpływa na dalsze losy młodego człowieka. Wielu z gimnazjalistów nie ma jeszcze sprecyzowanych planów. Dlatego też placówki oświatowe organizują drzwi otwarte, których celem jest zapoznanie z ofertą edukacyjną, wyposażeniem i kadrą pedagogiczną szkoły. 24 kwietnia w poniedziałek gimnazjalistów zaprasza ekonomik przy ul. Karola Miarki.
– Jako jedna z najlepszych szkół Głogowa, szkoła otwiera swoje podwójne podwoje – mówi Wojciech Janisio, Dyrektor Zespołu Szkół Ekonomicznych w Głogowie. – Zapraszamy do budynku warsztatów i budynku głównego.
W budynku głównym przy ul. K. Miarki 1, każdy gimnazjalista będzie mógł poczuć atmosferę szkoły i wziąć udział w przygotowanych mini konkursach językowych, pokibicować uczniom uczestniczącym w „Maratonie matematycznym”, połączonym z akcją charytatywną na rzecz chorej koleżanki.
– Jako szkoła promująca zasady sprawiedliwego handlu, zapraszamy do zaimprowizowanej kawiarenki, gdzie zaprezentujemy główne zasady tej idei – mówi Wojciech Janisio. – Będzie można porozmawiać z wolontariuszami Szkolnego Koła Caritas, a przede wszystkim z uczniami i nauczycielami o wymaganiach, które należy spełnić wybierając naszą szkołę, jako miejsce dalszego kształcenia.
W budynku warsztatów szkolnych na ul. Jedności Robotniczej 38, atrakcji adresowanych głównie dla kandydatów na hotelarzy i techników żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharzy, Branżowa Szkoła I stopnia nr 3), dostarczą m.in. nauczyciele i uczniowie biorący udział w projekcie PO WER – “Praktykujemy w Europie”
– Będzie można zobaczyć i skosztować smakołyków kuchni niemieckiej, przyjrzeć się praktycznemu wykorzystaniu nabytej wiedzy i umiejętności podczas edukacji w szkole oraz wyjazdów zagranicznych, jak również staży zawodowych odbywających się w rzeczywistych miejscach pracy – mówi dyrektor placówki.
Zdjęcie: ANJA